Талант на Барса: Дали бих преминал в Реал Мадрид? Никога не казвай никога

Талант на Барса: Дали бих преминал в Реал Мадрид? Никога не казвай никога

Един от най-обещаващите млади таланти на Барселона Карлес Аленя не изключи възможността в бъдеще да  премине в кръвния враг Реал Мадрид. Само преди дни 22-годишният халф премина под наем в Бетис, като дори дебютира за тима по време на неделното равенство 1:1 с Алавес.

“Дали бих играл в Реал Мадрид? Във футбола има много обрати. Цял живот съм бил от Барса. Трудно ще е, но винаги са ме учили никога да не казвам никога. За мен обаче това е вражески отбор”, заяви Аленя за предаването El Larguero.

Той говори и за преотстъпването си в Бетис. “Ернесто Валверде така и не ми каза защо не ме викаше в състава. Въпреки това, имахме много добри взаимоотношения заради всичко, което е направил за мен. Обадих му се, за да си кажем сбогом. Той знаеше, че исках да си тръгна. Още в началото на декември го бях решил. Той знаеше за избора ми и ме остави сам да реша, както гласи клаузата в договора ми (според която играчът едностранно може да вземе решение за наем - б.р.). Казах му: “Дано да се видим в бъдеще””, допълни полузащитникът.

Още от Футбол свят

Виж всички