Нова трансферна сага на "Герена" - Левски разбил конкуренцията за чех, но се появи проблем

Нова трансферна сага на "Герена" - Левски разбил конкуренцията за чех, но се появи проблем

След сагата със Стийн Спийрингс от Валвайк още една трансферна драма се оформя в селекцията на Левски. "Сините" може би ще трябва да платят все пак пари за чешкия национал Йозеф Хушбауер, научи Sportal.bg. Халфът на Славия (Прага) имаше уверение, че ще може да си тръгне като свободен агент през зимата, но впоследствие след излезлите публично информации за интерес от Левски и още няколко клуба, както и за визитата му до България преди няколко дни, президентът Ярослав Твръдик е решил, че клубът няма да пусне 29-годишния халф без трансфер и сега от ръководството са поискали пари за полузащитника.

От "Герена" са приели на доверие думите на играча и неговите представители, че няма да му бъдат правени спънки, ако получи оферта, която да го удовлетворява, тъй като остават шест месеца до края на договора му и не са изискали официален документ за разрешение от страна на Славия.

Личното желание на Хушбауер е да премине на "Герена", след като е получил отлично предложение. В Чехия се спекулира за начална заплата 350 000 евро на година, увеличаваща се в следващите сезони. Това би го направил един от най-скъпо платените играчи в клуба в последните години. Хушбауер е получил предложения още от ЛАСК (Линц) и тимове от Дания и Турция, но те са били значително по-ниски като условия. В Чехия се говори, че Фортуна (Дюселдорф) също има интерес към играча, но за момента Левски е най-близо до подписа му.

Хушбауер след два месеца навършва 30 години, като освен за Славия е играл още за Каляри, Спарта (Прага), Баник (Острава), Прибрам, Виктория (Жижков) и Ихлава. За националния отбор на Чехия има 18 мача и един гол.

Още от БГ Футбол

Виж всички