Откриват ски сезона на Витоша днес с нощно каране

Откриват ски сезона на Витоша днес с нощно каране

Ски сезонът на Витоша се открива тази вечер в 18.30 часа на писта "Лалето". Всичко по съоръжението е подготвено, за да посрещнат първите любители на белия спорт. Пистата и осветлението са в отлично състояние. Скиорите ще се наслаждават до 22 часа, когато приключва първата за сезона сесия на вечерно каране. Пуснат е вече и кабинковия лифт.

От утре ще работят и още два влека - на Меча поляна и на Ветровала Бейби влек. Всеки първи и трети понеделник от месеца ще има профилактика за няколко часа на кабинковия лифт.

"До 10 часа ще се качват туристи и после се спира, а в 14.30 ч могат да слязат обратно. Спирането се налага заради профилактика, тъй като съоръжението е доста старо и трябва да го проверяваме за сигурността на хората", коментира пред Stolica.bg изпълнителният директор на "Витоша ски" Костадин Костадинов.

Ски картата за нощно каране е 29 лв. За ден е 40 лв., а за ученици и пенисионери - 32 лв., за деца до 12 години - 25 лв. Семейните карти за родител с дете до 7 години са 43 лв., а с две до 7 години - 46 лв. Двама родители с дете до 7 години - 83 лв., а с две - 86 лв. Има и за 2, 3, 4, 5 и 6 дни, която достига до 186 лв. полудневната карта до 12.30 ч е 29 лв. Същата е цената и след 12.30 ч.

От Столична община са осигурели градски автобуси, в които може да се качва ски оборудване, велосипеди, бордове, шейни и др. В момента от 15 писти ще работят две - Лалето и Меча поляна, а от 14 съоръжения лифтове и влекове, ще работят само 3, сочи сайтът на "Витоша ски".

снимка: "ТВ Европа"

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти