Джошуа е готов да се откаже от един от шампионските си пояси

Джошуа е готов да се откаже от един от шампионските си пояси

Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Антъни Джошуа (Великобритания) заяви, че е готов да се откаже от една от титлите си при необходимост. 30-годишният Джошуа си върна шампионските колани на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) в началото на декември след победа по точки над мексиканеца Анди Руис.

"Винаги съм казвал, че не шампионските пояси ме правят този, който съм. Аз си оставам шампион, дори да се наложи да овакантя един от поясите. Това ще ми даде възможност да се срещна с други шампиони. Вече съм побеждавал четирима от световните шампиони. Ако се наложи да се откажа от някой от поясите, ще бъде дори по-интересно. Ще го направя, ако трябва. Но след това ще си го върна", коментира Джошуа.

До лятото на тази година британецът трябва да направи задължителни защити на световните си титли във версиите IBF и на WBO, чиито претенденти са съответно Кубрат Пулев (България) и Олександър Усик (Украйна). Твърде възможно е, обаче, ако не бъде постигната допълнителна договорка с федерациите, Джошуа да оваканти една от титлите, тъй като няма достатъчно време за организиране на два мача.

Още от Бойни спортове

Виж всички