Гледай на живо

"Без засади" - БАМФ - Шампионска Лига 2022

Ясни са съставите на България за европейските по фигурно пързаляне и шорттрек

Ясни са съставите на България за европейските по фигурно пързаляне и шорттрек

Ясни са съставите на България за европейските първенства по фигурно пързаляне и по шорттрек. На шампионата на Европа по фигурно пързаляне от 20 до 26 януари в Грац (Австрия) ще стартират Александра Фейгин, Лари Луполоувър и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис. Всички те са от кънки клуб "Албена Денкова/Максим Стависки".

Американецът Лари Луполоувър, който преди по-малко от месец стана шампион на България, тренира от една година при Андрей и Ина Лутай. Той има сертификат от Международната федерация по кънки и може да представя на България на всички големи състезания, с изключение на зимни олимпийски игри. Преди европейското първенство Фейгин и Луполоувър ще стартират на турнир в Букурещ (Румъния) на 9 и 10 януари.

От 12 февруари София ще бъде домакин за поредна година на надпреварата "София трофи", кръг от веригата "Купа Европа" за деца и юноши.

Петима състезатели по шорттрек ще участват на европейското първенство в Дебрецен (Унгария) от 24 до 26 януари. Това са Димитър Георгиев, Катрин Маноилова, Зорница Пенчева, Анна Якимова и Лилия Джустова. Георгиев, Маноилова и Пенчева ще стартират в индивидуалните дистанции, а Якимова и Джустова са част от женската щафета на България. От 7 до 9 февруари националите ще участват на Световната купа в Дрезден (Германия). Любомир Калчев и Ивайло Недялков ще представят България на световното юношеско първенство по шорттрек в Бормио (Италия) от 31 януари до 2 февруари.Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти