Върба: Сега беше време да изчезна от Чехия за няколко години

Върба: Сега беше време да изчезна от Чехия за няколко години
Привличането на Павел Върба в Лудогорец изглежда съвсем не е импулсивен ход, а напротив. Самият специалист разкри в интервю пред изданието sport.cz в родината си, че първият опит "орлите" да го вземат е бил още преди три години и половина, когато отново е бил начело на Виктория Пилзен.

"Първият контакт с Лудогорец беше по времето, в което се срещнахме в Шампионската лига. Не мисля обаче, че тогава имаше как да напусна, защото бяхме в подем. Сега ситуацията беше друга и затова предпочетох да приема офертата", започна той.

"Сега предложението беше и доста изгодно от финансово положение. И все пак отивам в отбор, който е хегемон в родината си, спечелил е осем поредни титли, участва регулярно в евротурнирите и се представя повече от добре", добави още Върба и коментира жребия на Лудогорец с Интер в Лига Европа.

"Когато разбрах, че Лудогорец ще срещне Интер, се обадих на един приятел от Славия Прага (бел. ред. чешкият тим срещна "нерадзурите" в групите на Шампионската лига този сезон). Представих му се като Ромелу Лукаку. На него му трябваше известно време, за да се усети, че го будалкам.

Беше хубаво да видя как Славия Прага играе срещу такъв именит съперник. В Милано "червено-белите" бяха страхотни, но в Прага италианците показаха невероятни качества, доказаха се като голям отбор. И в крайна сметка заслужено победиха", добави още Върба.

"Сега беше време да изчезна от Чехия за няколко години. Имам договор до 2022 година. Ако успея да го изпълня докрай, ще видим какво ще стане после. Но ако се върна в родината си след това, няма да е във Виктория. Мечта ми е да се върна в родния си Баник Острава", завърши новият треньор на Лудогорец.

Още от БГ Футбол

Виж всички