Треньорът на Аталанта бил заразен с COVID-19 преди реванша срещу Валенсия

Треньорът на Аталанта бил заразен с COVID-19 преди реванша срещу Валенсия
Треньорът на Аталанта Джанпиеро Гасперини призна, че е бил заразен с коронавирус по време на реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Валенсия в Испания. Аталанта спечели с 4:3 и с общ резултат 8:4 продължи напред. По това време в Бергамо вече имаше признаци на задаващата се страхотна трагедия, като градът се оказа най-засегнат от пандемията в Италия.
Първият мач от Серия "А" символично ще бъде в Бергамо
Първият мач от Серия "А" символично ще бъде в Бергамо

"Ден преди мача се чувствах много зле, а по време на самата среща ми стана още по-лошо. Две нощи не успях да заспя, нямах температура или треска, но чувствах, че съм болен. До базата ни е болницата в Бергамо и от постоянния вой на линейките имахме чувството, че се води война.

Мислех си какво ще стане с мен, ако и аз попадна в тази болница - имах толкова много работа за вършене. След мача отборът получи подарък храна от наш фен, шеф готвач със звезда на Мишлен. Опитах я, но всичко нямаше вкус. Аз напълно бях загубил вкус. Нямах симптоми и не минах тест, но анализът на кръвта показа, че съм имал COVID-19", казва Гасперини.

Мачът Аталанта - Валенсия беше обявен за биологична бомба и сочен като една от причините за толкова големия брой заразени в Бергамо.

Още от Футбол свят

Виж всички