Димитър Бербатов свали шапка на Барселона

Димитър Бербатов свали шапка на Барселона

Бившият голмайстор на България и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изрази респекта си към отбора на Барселона отпреди десетина години.

"Този отбор на Барселона, който ние (Манчестър Юнайтед) срещнахме във финала на Шампионската лига през 2009 година и след това 2 години по-късно, беше най-великият отбор, срещу когото някога съм се изправял. За мен това бе отборът, който показва как трябва да се играе футбол. Барса имаха гений в сърцето на този тим в лицето на Лионел Меси, но той също така беше обграден от велики играчи, които вършеха трудната работа и правеха така, че той да изглежда дори по-добър - говоря за Шави Ернандес и Андрес Иниеста. Те се разбираха толкова добре", казва Бербатов в колонката си за betfair.

Българинът се спира и на ситуацията с Филипе Коутиньо, който не успява да се наложи в Барселона след трансфера си от Ливърпул.

"Той е в много трудна позиция. Играеше толкова добре в Ливърпул, осъществи мечтания трансфер в Барселона. Мисля, че той се справяш добре там, но Барселона не му даде достатъчно време да покаже на какво е способен", споделя Бербатов.

Още от Футбол свят

Виж всички