Васил Колев за идеята на Цветомир Найденов: Ще се случи и при двата гранда (видео)

Членът на Тръст "Синя България" Васил Колев взе участие в предаването "От дузпа в тъч" по Sportal TV. Той говори по някои актуални теми около "синия" отбор.

"Нямам представа как ще завърши казусът с акциите, но не го и драматизирам. Работата на самото дружество не може да се спре по никакъв начин. Единственият проблем би бил, ако Васил Божков тръгне да пречи на клуба, но аз не вярвам да се стигне до такова нещо. Хубаво е собствеността да бъде изяснена все пак.

В грандовете е сбъркан моделът. Не се разбира какво е моделът "Бащица" - това не е когато богат човек дава парите в клуба. Богати хора винаги дават пари във футбола, въпросът е дали го правят по собствено желание, или насила. Друго е, когато човекът не се ангажира по собствено желание. Левски и ЦСКА са твърде големи, за да бъдат поддържани по този начин. Лудогорец не е пример за това, в Лудогорец никой не е назначавал собственика.

Ако привържениците на Левски, които сме за управление на феновете, имахме финансово обезпечен човек с желание да инвестира във футболен клуб, който функционира по този начин, както е efbet, моделът в Левски доста отдавна щеше да бъде сменен. И щеше да се докаже, че е успешен. Но в Левски ни липсва такъв човек, а пък в ЦСКА няма критична маса, които да го искат. Не искам да обвинявам никой, феновете за нищо не са виновни - те си гледат футбола и си плащат.

В ЦСКА 1948 масата е недостатъчна, за да бъде двигател на процеси. В Левски феновете свикнаха да дават пари и не е далеч моментът, когато ще се поинтересуват какво става с техните пари.

Идеята на Найденов за клуб на феновете рано или късно и при двата гранда ще се случи. Фенове и пари има в Левски и ЦСКА, трябва да се постави въпросът за телевизионните права. Никъде по света големите отбори не са оставили нещата да се случват така.

Ако ЦСКА и Левски не направят това, ще бъдат в будна кома. Напрактика те формират интереса към този продукт. Всички отбори издържаме един отбор, който е свързан с конфликт на интереси на всички нива в телевизионните права. Чувам сега, че бързат да подпишат нов договор, въпреки че старият не е изтекъл.

Ако ръководството на Левски тръгне да се бори за телевизионните права, това ще е показателно. Това, което се случи с ЦСКА, няма как да се случи с Левски. Обединение в червено ли? Не съм аз човекът, който трябва да се изказва. Това е въпрос, който трябва да се реши от привържениците на ЦСКА от двете страни", каза Васил Колев в "От дузпа в тъч".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти