Гледай на живо

Евро 2024: Словакия 1:2 Украйна

Наско Сираков задържа Павел Колев на "Герена"

Наско Сираков задържа Павел Колев на "Герена"
Появи се нов казус около прехвърлянето на собствеността на Левски
Появи се нов казус около прехвърлянето на собствеността на Левски

Наско Сираков ще задържи изпълнителния директор Павел Колев в Левски, след като стане собственик на акциите на клуба. Легендата на "сините" не смята да приема неговата оставка. Сираков се надява двамата да продължат да работят заедно за спасението на клуба.

Преди около месец Колев обяви, че ще подаде оставка след края на извънредното положение заедно със спортния директор и треньорския щаб. Заради тежката ситуация в Левски те отложиха това решение до стабилизиране на клуба.

Сираков иска Колев да остане част от екипа, с който ще работи на "Герена". Двамата са в добри отношения и в момента двамата градят стратегии за излизане от тежката ситуация. Освен това легендата е впечатлен от свършеното от изпълнителния директор в невижданата за клуба криза. Единственият вариант Колев да не остане при "сините" е при изрично нежелание от негова страна.

Освен това стана ясно, че Сираков няма да дължи данък след джиросването на акциите на негово име от Георги Попов. Наско се е консултирал с юристи дали ще поеме някаква финансова тежест. Те са му обяснили, че практиката при подобни операции във футбола е да не се дължи данъци за прехвърлянето на акциите. Тя е използвана и при предишните смени на собствеността в последните години.

"България днес"


Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички