Найден Найденов: За мен ще бъде удоволствие да дам всичко от себе и да помогна на момчетата

Найден Найденов: За мен ще бъде удоволствие да дам всичко от себе и да помогна на момчетата
Найден Найденов: Бих предпочел да водя отбор в България
Найден Найденов: Бих предпочел да водя отбор в България

Днес за селекционер на младежкия национален отбор по волейбол БФВ утвърди Найден Найденов, извел България до финалната четворка на Олимпиадата в Лондон 2012. Найденов сподели в интервю за БНР, че за него ще бъде удоволствие да даде всичко от себе и да помогне на момчетата. Ето още какво сподели специалистът:
Найден Найденов отново начело на България
"Аз съм работил и преди много години с млади момчета, още по времето на Матей и Тошко Алексиев. За мен ще бъде удоволствие да дам всичко от себе, всичко което съм научил през годините, да им помогна и просто да направим с всички треньори една програма, по която да работим. Всеки да даде всичко от себе си и да вървим напред. Този пост можех да го взема и преди години, но нямах това желание. Сега, след като се смени ръководството на федерацията с едни хора, които наистина желаят да има промяна и да се направи нещо ново, дадох съгласие да работя в тази сфера".
Силвано Пранди и Николай Желязков ще водят националния отбор на България
"Да, познавам нивото на отбора. В този младежки отбор има доста сериозни момчета, които сега е точния момент да бъдат вкарани в мъжкия национален отбор, защото точно сега е момента. Ако има нещо да се пречупи, ако има нещо да се научи, сега е момента, защото следващата крачка е мъжкия национален отбор. Мисля, че има талантливи момчета, на които можем да разчитаме".

"През миналата година цяло лято се занимавах с плажен волейбол в Италия, нещо което много ми хареса. Имах много идеи и за тази година, да се развиват млади треньори, които да ходят там, но не се получи за този сезон. Тази година съм в пълна почивка".

"Да, остава възможността да водя и клубен отбор и да съвместявам двете длъжности. Ако има клуб, който ме желае, с който наистина си заслужава да се работи, бих. Все пак, с този опит, който съм натрупал през годините, искам да работя с отбор, който наистина е на ниво и да вървим напред. Така че, ако има такава възможност, разбира се, бих работил".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти