Мощен рестарт на плажния волейбол в Германия

Мощен рестарт на плажния волейбол в Германия

С революционна плажна лига смятат да възобновят спортните дейности в Германия след пандемията от коронавирус. След отмяната на първенството по плажен волейбол и на много спирки от световното турне на FIVB, трима деятели на плажния волейбол - Александър Валкенхорст, Даниел Верниц и Константин Адам направиха възможно летният спорт да не изчезне от календара. 

В надпреварата ще участват най-добрите двойки на Германия. Лигата ще стартира на 13 юни (събота) и ще продължи 30 дни. Записали са се 16 отбора, ще се играят по осем мача на ден на игрищата на "Меркур Шпил Арена" в Дюселдорф. Двубоите ще се играят без зрители. 

Всеки отбор играе четири пъти един срещу друг отбор за период от четири седмици. Шампионите на плажната лига ще бъдат обявени от последния състезателен уикенд. 

"Щастливи сме, че летният сезон стартира с нови емоции и подкрепяме тази инициатива. По отношение на медиите определено виждаме възможност да дадем тласък на плажния волейбол и да се утвърди като един от основните спортни акценти през лятото на 2020 г.", заяви Никлас Хилдебранд, отговарящ за плажния волейбол в Германската волейболна асоциация (DVV).

Плажната лига ще се провежда в съответствие с правилата за безопасност и хигиена, като се вземат предвид всички официални разпоредби за ограничаване на разпространението на коронавируса. Сред тях е идеята да има редовни тестове за участниците.  

Организаторите на Лигата са трима пионери, тясно свързани с плажния волейбол през последните години, които виждат във внезапното спиране на всички спортни дейности възможност за разработване на напълно нов подход.

Александър Валкенхорст играе плажен волейбол на национално и международно ниво от 2005 г., но се изявява и като влогър. Даниел Верниц е професионален състезател от десет години, също и мениджър, има опит в планирането и изпълнението на телевизионни спортни продукции. Пет години е бил главен редактор в телевизионния канал Sky TV. Константин Адам пък отговаря за спонсорството и партньорствата.

Мачовете ще се излъчват на платформата www.twitch.tv. Така от DVV дават възможност на феновете, които не могат да бъдат на трибуните, да следят срещите пряко в канала www.twitch.tv/diebeachliga. Ще има и коментари на живо.

Още от Волейбол

Виж всички