Леклер: Ролята на Сайнц във Ферари няма да е на втори пилот

Леклер: Ролята на Сайнц във Ферари няма да е на втори пилот

Шарл Леклер отрече предположенията, според които от отбора на Ферари са се спрели точно на Карлос Сайнц за заместник на напускащия Себастиан Фетел в края на годината само защото испанецът се е съгласила да играе ролята на втори пилот. Леклер и Фетел бяха оставени от боса на Ферари Матиа Биното в позиция на равнопоставени пилоти през миналата година, което очаквано се превърна в пълен провал за Скудерия, които от това само загубиха точки.

При преговорите Фетел е отказал категорично ролята на втори пилот и така логично се стига до Сайнц, но Леклер отрича причината за избора да е такава.

„С напускането на Себастиан аз не се превръщам автоматично в пилот номер едно. Нищо не се е променило от миналата година, а и Карлос е много силен пилот и ако досега хората не са го разбрали, ще им стане ясно във Ферари. Ролята му със сигурност няма да е на втори пилот“, коментира случващото се Леклер.

„Със сигурност ще бъде много интересно, когато състезанията започнат. Много съм щастлив точно той да е новият ми съотборник от 2021 година, очаквам да направим много силен екип заедно, но също така да има и голяма борба помежду ни“, завърши младият монегаск.

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти