Германски клуб ще домакинства в друга провинция

Германски клуб ще домакинства в друга провинция
Подновяват Трета лига в Германия на 30 май
Подновяват Трета лига в Германия на 30 май

Германският третодивизионен Карл Цайс (Йена) е готов да изиграе първия си домакински двубой след подновяването на сезона във футболното първенство в Западна Германия, тъй като провинция Тюрингия все още не позволява провеждането на мачове. Германската федерация гласува третото ниво на германския футбол да се поднови след пандемията от коронавирус този уикенд, но в източния регион отборните тренировки и спортните състезания не са разрешени до 5 юни.

Отборът на Карл Цайс тренира в Лайпциг, но сега е готов да играе срещу Кемницер в неделя в западните германски градове Вюрцбург или Мепен, така че да пътува по-малко за другата среща без публика следващата сряда.

"Бихме искали да бъдем близо до втория ни мач в Дуйсбург, така че да можем да имаме само един тренировъчен лагер и за двата мача", заяви директорът на тима Крис Фьорстер.

Йена беше сред клубовете от третото ниво, които се опитаха да забавят рестарта до юни поради трудностите в различните федерални провинции да има различни правила за мерките по време на пандемията.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти