Клоп имал виртуална среща с Вернер

Клоп имал виртуална среща с Вернер

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е имал виртуална среща с Тимо Вернер, по време на която е убедил голмайстора на РБ Лайпциг, че трябва да се присъедини към мърсисайдци. Според информациите този разговор се е провел в дните около Великден. 

Уважаваният германски журналист Рафаел Хонингщайн смята, че при нормални условия сделката можело да бъде обявена още през април или май, но сега вероятно това ще се случи през август или септември. Проблемът е, че клубовете все още проучват последствията от финансовата криза и поради тази причина за момента от "Анфийлд" се колебаят дали да активират клаузата на голаджията, която е размер на 55 милиона паунда. Според Хонингщайн обаче шансовете Вернер да се озове на "Анфийлд" са много големи, още повече че самото желание на играча е да продължи кариерата си в Ливърпул. 

"Мисля, че всичко зависи от това какво възнамерява да направи Ливърпул, тъй като Вернер декларира, че иска да отиде там, а и той е на разположение заради клаузата за освобождаване, която в най-лошия случай ще струва около 55 милиона паунда. Със сигурност е имало поне една виртуална среща между него и Юрген Клоп в последните седмици", разказа Хонингщайн. 

Още от Футбол свят

Виж всички