"Ролан Гарос" и US Open работят заедно за определяне на дати

"Ролан Гарос" и US Open работят заедно за определяне на дати

Турнирният директор на “Ролан Гарос” Ги Форже обяви, че работи съвместно с организаторите на US Open, (както и с другите власти в тениса) за да измислят най-подходящите дани за провеждането на двете най-големи оставащи събития в спорта през 2020 година. 

“Ролан Гарос” засега е отложен за 20 септември, което е само седмица след финала на US Open, а това предизвика негативен отзвук сред феновете.  

“Няма още официално становище. Най-вероятно “Ролан Гарос” ще се проведе някъде между края на септември и началото на октомври. Работим съвместно и с АТР, и с WTA, за да измислим как да наредим календара до края на годината”, каза Форже пред радио “Европа 1”.

“Проблемът е, че Ню Йорк е по-тежко засегнат от коронавируса в сравнение с Франция. Също така имат много организационни проблеми, но в средата на юни ще обявят кога ще се проведе турнирът”, обясни още той.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички