Несебър плати по-голямата част от забавените тримесечни възнаграждения

Несебър плати по-голямата част от забавените тримесечни възнаграждения

Футболистите на третодивизионния ОФК Несебър получиха част от забавените си възнаграждения.

Ръководството на клуба очакваше дълго време общинската субсидия, чието превеждане обаче беше затруднено заради ситуацията около коронавируса. Именно това беше и единствената причина, за да не вземат играчите парите си.

Сега са им платени по-голямата част от три заплати, както и двете премии за победите на старта на сезона. Останалите дължими суми по споразуменията с футболистите ще бъдат изчистени в следващите седмици.

Както е известно, по време на пандемията от COVID-19 играчите на Несебър не получават пълни заплати, а частични. За месеците с пълноценни тренировки и мачове обаче ще си вземат 100 процента от парите, увериха от клуба.

Несебър завърши на 9-о място първенството на Югоизточната Трета лига, но промяната в работата на треньорите Васил Банов и Павел Колев през зимата се видя. В първите два пролетни кръга, които се изиграха, несебърлии победиха с 2:1 претендента за Втора лига Марица (Пловдив) като гост, както и след това с 1:0 Първомай у дома като изцяло доминираха в двете срещи.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти