Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

От Кузбас потвърдиха трансфера на Иван Зайцев

От Кузбас потвърдиха трансфера на Иван Зайцев
Зайцев под наем в Кузбас?
Зайцев под наем в Кузбас?

От бронзовият медалист в руската волейболна Суперлига и шампион за 2019 година Кузбас (Кемерово) потвърдиха, че трансфера на италианската звезда Иван Зайцев е само формалност, която ще стане факт през следващата седмица. Първо за това съобщи новият старши треньор на тима Алексей Вербов.
Кузбас обяви договора на Алексей Вербов (видео)
"Няма да опровергая информация за Зайцев. Имаме споразумение с Ваня. Остават формалностите по отношение на превода на договора от руски на италиански, въпреки че той не се нуждае особено от него, тъй като той говори много добре руски. Тази седмица чакаме да подпише. Така че информацията за трансфера към Кузбас е вярна", каза Вербов в ефира на предаването "Реальный спорт" по Матч ТВ.

Малко по-късно и спортният директор на клуба Сергей Ломако призна почти същото. "Документите са готови, подписът ще дойде", каза Ломако пред "БИЗНЕС Online".

Според "БИЗНЕС Online", докато в италианските медии се говори за договор под наем, то в Русия се говори за окончателен трансфер, въпреки че Иван Зайцев има действащ контракт с Модена до 2023 година. По информация на руската медия 31-годишната звезда ще получи около 600 хиляди евро в Кузбас, докато до момента в Модена е вземал със сто хиляди евро по-малко.

В същото време от Кузбас обявиха трансферите на две много добри либера - олимпийският шампион с Русия Алексей Обмочаев и Владимир Шишкин, които трябва да заменят финландеца Лаури Керминен, който напуска тима.

В момента от руският тим търсят класен център чужденец, който да замени напусналия Дмитрий Пашицкий. Сред имената, които циркулират като вероятни през последните седмици, са на американският национал Максуъл Холт, иранеца Сейед Мохамад Мусави и на вече бившият капитан на България Виктор Йосифов. Днес пък се появи и това на сръбският национал Петър Кръсманович от италианския Пиаченца.
Виктор Йосифов е трансферна цел на шампиона на Русия за 2019 година
Виктор Йосифов е трансферна цел на шампиона на Русия за 2019 година
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички