Снукърът се завръща на 1 юни!

Снукърът се завръща на 1 юни!

Tурнирът по снукър Championship League с напълно нов формат ще маркира завръщането на джентълменския спорт в условията на пандемията на новия коронавирус. От 1 до 11 юни надпреварата ще се проведе във формат 4 фрейма с групи и 64-ма участници в зала “Маршал арена” в Милтън Кийнс. Естествено, ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки.

От World Snooker обявиха, че освен социалното дистанциране, ще бъдат направени и тестове за COVID-19, както и ще има допълнителни хигиенни мерки на място. “Маршал арена” е избрана, защото конструкцията й позволява играчите да не се налага да я напускат, щом веднъж са влезли. 

Световното по снукър в “Крусибъл” ще се проведе през юли
Световното по снукър в “Крусибъл” ще се проведе през юли

Всички 128 професионалисти ще бъдат поканени за участие в новия формат на турнира, като топ 64 от тях ще влязат в схемата. Засега от най-добрите майстори на щеката са заявили присъствие Джъд Тръмп, Нийл Робъртсън, Марк Алън и Кайрън Уилсън.

Championship League ще протече в три фази, а всеки ден действието ще започва в 17:00 часа българско време. Единственото изключение е петък, 5 юни, когато мачовете ще стартират от 18:00.

16 групи от по четирима души ще започнат съревнованието си от 1 до 8 юни на две състезателни маси, а първите в крайното класиране на групите ще продължават към втората фаза. 3 точки се присъждат за победа и 1 за равенство.

На 9 и 10 юни победителите от групите ще бъдат разделени на нови 4 групи по четирима души. Финалите на турнира ще бъдат на 11 юни между четиримата победители от втората групова фаза, като ще се играе на една маса за определяне на шампиона. 

Общият награден фонд е над 200 хиляди паунда, като на играчите са гарантирани 1 000 за участие. Шампионът ще прибере 30 хиляди и ще получи право на участие в “Шампион на шампионите” през месец ноември. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти