Шефът на ГФС призова за таван на заплатите във футбола

Шефът на ГФС призова за таван на заплатите във футбола

Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Фриц Келер призова за ограничаване на заплатите в отборите, за да може самите те и играта като цяло бъде устойчива. "Трябва също така да доближим професионалния футбол до хората", каза Келер днес във видео-разговор с журналисти.

"Комисионни за агенти и огромни трансферни суми объркват и отчуждават обществото от любимия ни спорт. Губи се чувството за справедливост, което е основополагащо във футбола. А също така и важна ценност за германската нация".

Изглежда, че Келер има подкрепата на влиятелния президент на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге, с когото е разговарял във вторник. "Много се радвам, че той е на същото мнение, като моето. Бях много щастлив от това, защото Карл-Хайнц Румениге направи много за футбола и също така мнението му тежи и в полето на международните футболни отношения. Следователно имаме наистина много голям шанс да направим крачка напред по въпроса".

Самият Румениге в неделя заяви, че не е изключено да се предприеме още една стъпка в тази насока. Той припомни, че бившият президент на УЕФА Мишел Платини е направил доста стъпки в тази посока пред Европейския съюз в Брюксел и това трябва да му бъде признато като забележителен ход.

"За съжаление това винаги завършваше с удар по него, след като информирани, че идеята ни не съответства на правилата за конкуренция в Европа и като такава няма шанс", каза Румениге. Но трябва да уточня, че големите клубове на Стария континент са на нашето мнение, въпреки че винаги искат да привлекат най-силните футболисти.

Също така стана ясно, че Германският футболен съюз възнамерява да възобнови третата дивизия при мъжете този месец и да завърши сезона, въпреки пандемията на коронавирус. Фридрих Куртиус, генерален секретар на ГФС уточни, че датата за рестарт зависи от политическото одобрение в правителството. "Сезонът трябва да бъде оформен като завършен на терена, както и да стане това, а не около масата, гарантира чиновникът. Първа и Втора Бундеслига вече подновиха първенствата си.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички