Неволите на съдиите се чуват, когато няма публика

Неволите на съдиите се чуват, когато няма публика

Тимът на Щутгарт претърпя неуспех в битката си за промоция в елита, след като в неделя загуби с 1:2 при гостуването си на Веен в мач от Втора Бундеслига. Поражението дойде след попадение в добавеното време, паднало от противоречива дузпа. Наказателният удар в полза на домакините бе отсъден за игра с ръка в наказателното поле на Хамади Ал Гадиуи.

Поради това, че на стадиона нямаше никаква публика, бе възможно да се чуе част от комуникацията между съдиите, като при други обстоятелства това би било невъзможно. Главният съдия Саша Щегеман изпита известни трудности при вземането на решение и се допита до ВАР, където вече стои само един човек - в случая Роберт Кампка.

"Не виждам нищо - обърна се Щегеман към арбитъра в стаичката. - Имаш ли ясен стоп кадър, който да показва, че топката удря ръката? Има ли нещо от предната камера? А от другата страна? Някоя по-задна камера? Роберт, не виждам много от тази снимка. Не знам дали топката е ударила ръката или не.”

Тогава реферът поиска други два стоп кадъра, които му бяха предоставени, но и те не му донесоха яснота. "Роберт, топката удря ли ръката на Гадиуи? Имаш ли ясни доказателства за това? Добре, тогава задният кадър е решаващата перспектива за мен", добави Щегеман, като отговорите от страна на видеоасистент рефера нямаше как да бъдат чути.

Така в крайна сметка беше отсъдена дузпата, която Филип Тийтц успя да реализира. По този начин Щутгарт вече е трети в класирането си. За Първа Бундеслига директно се класират първите два, а третият ще играе бараж с 16-ия от елита. Ако обаче се стигне до преждевременно прекратяване на сезона, този плейоф за влизане/оставане може би няма да се състои.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти