Нани разказва: Фърги щеше да ме убие заради една дузпа

Нани разказва: Фърги щеше да ме убие заради една дузпа
Рууни за мача, който съсипа кариерата на Пике в Манчестър Юнайтед
Рууни за мача, който съсипа кариерата на Пике в Манчестър Юнайтед

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Луиш Нани разказа за част от преживяванията си с Алекс Фъргюсън по време на 8-годишния си престой в клуба. През 2007 г. “червените дяволи” платиха за него 23 млн. паунда, след което той се отчете с 40 гола и 73 асистенции в рамките на 230 двубоя за тима. В началото обаче Нани е изпитвал изключителен страх от сър Алекс.
Нани: Кристиано научи много от мен
“Плашех се от него, както е от баща ти, например - сподели португалецът в подкаст интервю за сайта на Юнайтед. - Беше ме страх да не сторя нещо лошо. Английският ми никога не е бил добър, а и едва ли някога ще бъде, но тогава пък говорех още по-зле от сега. Но когато Фърги разбра, че съм започнал малко по малко да научавам, все по-често идваше при мен, за да ми обръща внимание. И тогава вече научих повече за него - какво искаше от мен, кой е той самият и взаимоотношенията ни станаха по-добри.”

Нани дори е возил мениджъра с колата си, тъй като двамата са били съседи: “Често някой от семейството му го оставяше на гарата, след което той търсеше някой друг да го закара дотам. Аз казах “ОК, шефе, аз ще те кача! Но за първи път това се случи след едно наше гостуване на Фулъм. Тогава играех с изключително самочувствие. Спечелихме дузпа, а по принцип Райън Гигс трябваше да я изпълни. Аз обаче се чувствах уверен в себе си и взех топката, но пропуснах. Гигс не каза нищо тогава. Ако бях реализирал, щяхме да поведем с 3:2. В съблекалнята Фъргюсън ме “уби”. “За какъв се мислиш ти? - ми викаше той - Кой ти е дал разрешение да биеш наказателния удар? Райън!?”. След това той се нахвърли върху Гигс: “Райън, защо го остави да шутира?”. Гигс му отговори с “Той взе топката и така.” Боже господи, това беше изключителен ден. А след това аз го возих, но в колата той не обели дума. Той е човек, който знае как да се справя с характерите на всякакви хората по всяко време. А по това време аз бях млад и труден характер. Много научих и се промених. Това е животът, трябва да се учиш.”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти