Тежък удар за играч на Монако - удължиха наказанието му до края на ноември

Тежък удар за играч на Монако - удължиха наказанието му до края на ноември
Нападател на Монако отнесе 6 месеца наказание за бутане на съдия
Нападател на Монако отнесе 6 месеца наказание за бутане на съдия

Крилото на Монако Желсон Мартинш понесе тежък удар по амбициите си за по-ранно връщане към игра. Както е известно, португалецът изтърпява 6-месечна футболна забрана, започнала на 6 февруари, заради избутването му срещу Микаел Лесаж - главния съдия на мача Ним - Монако (3:1).

Надеждите на играча бяха, че голяма част от наказанието му ще се припокрие с липсата на мачове заради пандемията от коронавирус, която наложи преждевременнен край на сезона в Лига 1. До спирането на шампионата на 13 март бяха изминали само 5 седмици от санкцията му, която беше предвидена да изтече в началото на август. От Френската футболна федерация обаче обявиха, че забраната няма да бъде активна по време на паузата и ще бъде възобновена от 1 юли. "Периодът между 13 март 2020 г. и 30.06.2020 г. няма да бъде включен в нито една времева санкция. Затова, за въпросното наказание, срокът ще бъде подновен на 1 юли 2020 г.", се казва в официално съобщение на изпълнителния комитет на федерацията.

Сметките показват, че така Мартинш ще бъде извън футбола поне до края на ноември, което означава общо почти 10-месечно негово отсъствие от терените.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички