Боб Майърс за втората титла на Уориърс с Дюрант: Нямаше радост

Боб Майърс за втората титла на Уориърс с Дюрант: Нямаше радост

Президентът по баскетболните операции и генерален мениджър на Голдън Стейт Уориърс Боб Майърс заяви, че последната титла на "войните" от 2018-а не е била толкова радостна за играчите. Майърс сравни развалянето на отношенията в отбора, главно с Кевин Дюрант, с тези на Чикаго Булс от 1998-а.

"Вторият път с Кевин (през 2018-а) просто направихме това, което трябваше да направим, и то по страхотен начин. Но я нямаше същата радост", заяви Майърс, добавяйки "Сигурен съм, че много хора са се чувствали по различен начин. Мисля, че върху всичко си има тежест. Точно по този начин и Булс са усетили тази тежест на отношенията", обясни Майърс.

Сезон 18/19 бе последният на Дюрант в състава, като по средата му той се скара със съотборника си Дреймънд Грийн, а също така не е харесвал отношението на публиката. Всичко приключи със скъсан ахилес във финала срещу Торонто и загуба за Голдън Стейт, след което Дюрант премина в Бруклин.

"Да бъда честен, "Последният танц" просто потвърждава думите ми, които изрекох пред отбора през последните две години. Те се основаваха на моя опит с Чикаго и усещането на умората и липсата на емоция, която имаше през предходните четири години. Филмът показва колко е трудно да се поддържа това ниво", добави мениджърът.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти