Киелини: Видал обичаше да си сръбва

Киелини: Видал обичаше да си сръбва

Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини говори за слабостта към алкохола на бившия си съотборник Артуро Видал в автобиографията си, която излезе във вторник и вече предизвика скандали. В книгата си Киелини подложи на критика футболисти като Фелипе Мело и Марио Балотели, които не пропуснаха да му отговорят злостно.
Интригантът в Байерн се оказа и пияница
Сега 35-годишният Киелини се спира на Видал, с когото спечелиха четири титли на Италия в периодо 2011-2015 година."Футболистът не е дявол или светец. Разликата е в това дали е истински или фалшив. Например Видал понякога излизаше и пиеше повече от необходимото. Всички го знаеха. Може да се каже, че алкохолът беше негова слабост, но никой не поставяше под съмнение качествата му на шампион или неговата личност. Слабостите са част от човешката природа. Важното е дали имат последствия върху отбора. Спомням си едно предсезонно турне в САЩ.
Видал бил пиян при катастрофата, арестуваха го
Бяхме в Маями и преди последната тренировка излязоха. На следващата сутрин Видал не се виждаше никъде, беше още в леглото и не можеше да стане. Пробвахме нови екипи, изцяло черни в 40-градусова горещина. Треньорът Антонио Конте не можеше да го чака и започнахме без него. Той се появи още пиян и в началото дори не виждаше топката, но след това заигра като звяр. Какво да кажеш за човек, който внася такова настроение в отбора и е велик шампион", пише Киелини.

Още от Футбол свят

Виж всички