Череп на саблезъб вдъхновява шефа на UFC

Череп на саблезъб вдъхновява шефа на UFC

Президентът на най-голямата ММА верига - UFC, Дейна Уайт натрупа над половин милиард долара от своята империя през последните години, но се оказа, че освен познанията му в бойните изкуства, той притежава и силно изявен колекционерски нюх.

50-годишният американец показа огромното си имения в Лас Вегас, където събира уникалните си предмети, оценявани на милиони долари. Сред най-интересната му придобивка е истински череп на праисторически саблезъб тигър.

В огромния палат на Уайт има още музикална стая с окачени китари на стената, които са бивше притежание на някои от най-големите рок звезди, сред които Майкъл Флей Балзари от Чед Хот Чили Пепърс. В специално бойно помещение пък се виждат окачени самурайски мечове от 16-и и 17-и век, както и скулптура на самурай, облечен в традиционните одежди на японските воини.

Къщата разполага още със собствен бар, който по думите на Дейна често се ползва за събирания на целия управленски състав на UFC. По стените на цялото имение към са окачени снимки и картини, някои от които са оценени на над милион долара. В едната от стаите Уайт държи цялата информация за всеки един от бойците.

“Тук е моят офис и тук се решава всеки един бой”, споделя президентът на веригата.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички