Букарев: Помогнете на Левски не заради Тити или Павел Колев, а заради клуба (видео)

Витоша (Бистрица) поднови тренировки (видео)
Витоша (Бистрица) поднови тренировки (видео)

Наставникът на Витоша (Бистрица) Асен Букарев заяви, че клубът ще даде шанс на някои млади футболисти до края на шампионата. Специалистът сподели, че състоянието на играчите към момента не е добро, но това е нормално с оглед на голямото прекъсване на тренировъчния процес.

"Двата месеца ги прекарахме скучно, чакайки добри новини. Щастливи сме да се видим и да поработим заедно дори и да е на групи. Въпреки индивидуалните планове, няма как да е добро състоянието на играчите. Някои са били на места с дворове, където са можели да потичват, но разбира се не е това, което трябва да бъде. Сега ще отделим време за подготовка, което е нормално", каза Букарев.

"Всичките ни тестове за коронавриус са отрицателни. Тези три седмици не са достатъчни за подготовка, но все пак е нещо и ще се опитаме да наваксаме. Мисля, че за всички е ясно, че с оглед на формата нямаме шансове да се спасим. Ще дадем шанс на млади футболисти в оставащите срещи. Не е тайна, че всички отбори са в затруднено финансово положение, така че ще трябва да се учим да живеем в по-различна реалност".

Букарев коментира и темата за Левски, като призна, че е помогнал на клуба и призова за обединение на “синята” общност.

"Помогнах на Левски като човек, който е взимал много от отбора, но не искам да афиширам с какво точно. Като човек, който работи в друг клуб не мога да коментирам процесите там, мога само да отправя призив към всички, които обичат Левски да помогнат с каквото могат. Не за Тити Папазов, Павел Колев или собствениците, а за самия клуб. Явно са правени грешки през годините, но сега е моментът да има обединение. Ако се разреши сегашният казус пред Левски ще стоят по-добри дни", каза Букарев.

Още от БГ Футбол

Виж всички