Емо Спасов: Левски е заложник на конфликт

Емо Спасов: Левски е заложник на конфликт

Легендата на Левски от 70-те и 80-те години – Емил Спасов – взе отношение по вчерашните събития със „сините“ акции.

"Това все пак е някакво начало – нещата отиваха към лош край. Акциите поне вече са в клуба. Но трябва да отидат в човек, който може да ги вземе. Не съм адвокат и прокурор и не знам какви са законовите процедури оттук нататък. Вярвам, че ще се намери път и законен начин всичко това да завърши положително.

Левски е бил символ на България десетилетия наред, много преди ЦСКА да се появи на бял свят. Не е нормално това да му се случва. Левски в момента е заложник на един конфликт. Не мога да кажа кой е крив и кой – прав, но не може Левски да е между чука и наковалнята, да е жертва на интереси.

Объркани сме ние левскарите в момента, но пък аз смятам, даже съм убеден, че нещата ще се оправят. Мисля, че Васил Божков ще прояви благоразумие. Това всичко, което направи днес (б.а. – вчера) беше показност и нервност. На всичките левскари ни е болно от това, което става с клуба.

За мен един човек сам не може да оправи клуба. Вече повече от 10 години се вижда, че така не може да продължава. Нека пак да има един богат собственик, но и още поне един-два големи спонсора да му помагат. Не трябва всичко да зависи само от благосъстоянието на един човек“, заяви легендарният халф на „сините“ пред „Меридиан Мач“.

Още от БГ Футбол

Виж всички