Армен и Едмонд Назарян бяха избрани за треньор и спортист на месец февруари

Армен и Едмонд Назарян бяха избрани за треньор и спортист на месец февруари

Армен и Едмонд Назарян бяха избрани съответно за треньор и спортист на месец февруари в традиционната анкета сред спортните редакции. Заради пандемията от коронавирус двамата получиха наградите си 2 месеца по-късно, като дойдоха в пресклуба по протокол - с маски на лицето.

През февруари 18-годишният Едмонд стигна до европейската титла в дебюта при мъжете. А от днес талантът ще се включи в подготовката на националите, като на високопланинската база ще тренират борцита ни и в трите стила.

"Очаквам момчетата да влязат във форма до три месеца, заяви Армен Назарян, селекционер на класиците. - Първо, трябва да оправим физическата подготовка, после функционалната, ще имаме и контролни спаринги".

Прогнозите са, че международният календар ще бъде подновен най-рано след 15 август. "Надявам се, все пак през септември да има световно за юноши, на което да участвам и да взема титлата - каза Едмонд Назарян. - Иначе преди европейското за мъже тренирах с олимпийския шампион от Сърбия Давор Щефанек и не се притесних. Напротив, видях че мога да бъда равностоен на най-добрите."

Баща му допълни, че в момента Едмонд вече се бори в категория до 60 кг, но през 2021 година може да качи и на 67. Генералният секретар на федерацията Валентин Райчев уточни, че в понеделник предстои видеовръзка между представителите на националните федерации и Межуднародната централа, но която се очаква да има по-голяма яснота за състезанията до края на 2020 година.

"Надявам се от септември да се направи опит да се проведат световните първенства - както за мъже и жени, така и за юноши и девойки - допълни Райчев. - И да имаме възможност да проведем и турнирите "Дан Колов-Никола Петров" и "Петко Сираков-Иван Илиев".

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти