Бъдещето на Зайцев между Кузбас и Пиаченца?

Бъдещето на Зайцев между Кузбас и Пиаченца?
Навиват Зайцев да остане в Модена
Навиват Зайцев да остане в Модена

Бъдещето на италианската волейболна звезда Иван Зайцев изглежда все по-малко свързано с гранда Лео Шуус (Модена). За това говорят множество индикации идващи от Апенините.
Алексей Вербов: Иван Зайцев е един от вариантите за заместник на Полетаев
Вчера се оказа, че 31-годишният волейболист е единствения играч на Модена, който не се е съгласил да си намали заплата с 50% заради финансова криза в клуба заради пандемията от коронавирус.

Днес коментар по темата за местното издание " Il Resto del Carlino Modena" направи и президентката на клуба Катя Педрини: "Към днешна дата сме се договорили с всички относно процента на намаление на заплатите за сезон 2019/20. Всички с изключение на Иван. Достигането до споразумение е трудно, когато двете позициите са толкова раздалечени. Трябва да намалим бюджета, но Иван да запази договора си. Никога не сме държали някого против волята му. Предвид сложността на ситуацията, нямаше как да не помолим адвоката Марко Бенаци Пиани да се справи лично с това. Освен, че е адвокат на Модена Волей, той е отличен професионалист, близък приятел. Не знам как бихме се справили без него вече четири години. Много скоро ще разберем и ние, и всички вие, дали ще се разделим с Иван".

Все по-вероятен изглежда варианта Зайцев да продължи кариерата си в бронзовия медалист от руската Суперлига и шампион за 2019-а Кузбас (Кемерово), който му е отправил много сериозно предложение. В последните дни пък се заговори и за трансфер в тима на Пиаченца, но изглежда, че това е по-сложно осъществимо заради всеобщата криза в италианските отбори.

В същото време се разбра, че след американските национали Матю Андерсън и Максуъл Холт, и центърът Даниеле Мацоне е бил "пуснат на пазара" да си търси нов отбор.
Навиват Зайцев да остане в Модена
Навиват Зайцев да остане в Модена
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички