Серия "А" ще спре отново при положителен резултат в някой клуб

Серия "А" ще спре отново при положителен резултат в някой клуб

Все още не е ясно дали и кога ще бъде подновен сезонът в Серия "А", но вече се обмисля при какви условия той отново да бъде спрян, ако въобще се стигне до завръщане към игра.

Италианските клубове ще подновят отборни тренировки на 18 май
Италианските клубове ще подновят отборни тренировки на 18 май

"Без съмнение, ако който и да е човек даде положителен тест за COVID-19 в някой от клубовете, всичко ще спре. Карантината в отбора ще стане автоматична и целият сезон ще бъде прекъснат. Ако не спреш, вместо това вирусът ще те спре. Да обичаш футбола означава да те е грижа за хората, които работят в него. Единствената причина изобщо да си говорим за възобновяване на Серия "А" е нейното икономическо влияние", заяви пред Radio Kiss Kiss Сандра Дзампа от Министерството на здравеопазването в Италия.

Междувременно, още по-малко вероятно е да се доиграе сезона в Серия "Б", тъй като отборите там не са толкова финансово стабилни, колкото тези в елита, че да следват обширния протокол за провеждането на мачове. "Решението зависи от спортния министър Винченцо Спадафора. Доколкото знам, той си е дал още една седмица, за да прецени не само за Серия "Б", но и за останалите отборни спортове", допълни Дзампа.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти