Фабио Капело: Милан ме отвращава

Фабио Капело: Милан ме отвращава

Фабио Капело заяви, че поведението на Милан спрямо Звонимир Бобан и Паоло Малдини го "отвращава". Двамата играха под ръководството на наставника през 90-те години. Миналата година те бяха назначени на ръководни постове в клуба. Бобан напусна поради разминавания с шефовете, които искаха да доведат Ралф Рангник, а Малдини може да го последва.

"Как се държат с Бобан и Малдини ме отвращава. Като ръководители те показаха искреност, която показваха и като футболисти. Бих направи същото като Бобан. Достойнството е над всичко останало", коментира Капело пред "Кориере дело Спорт".

Специалистът говори и за двете титли от 2005 и 2006 г., които бяха отнети на Ювентус след скандала "Калчополи": "Лучано Моджи и Антонио Жираудо бяха големи ръководители. Спечелихме титлите на терена. "Калчополи" ни ги отне и ги даде на други".

Капело сподели, че не му харесват автобиографиите на футболисти. Поводът бе новата книга на Джорджо Киелини, която предизвика вълнения в Италия. "Много пъти са ми предлагали да напиша книга и за сериозни суми. Не обичам да чета определени неща. За мен футболът се играе, а не се разказва", каза още легендарният наставник.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти