Гледай на живо

ЕВРО 2020: Турция - Уелс

Porsche изтегли две от колите си от "Льо Ман"

Porsche изтегли две от колите си от "Льо Ман"

Porsche намали наполовина своите представители в тазгодишното издание на "24-те часа на Льо Ман". Причина за това е пандемията от коронавирус и наложените заради нея ограничения за пътуване, както и неблагоприятната икономическа среда.

Участие във френската класика няма да вземат американските автомобили на „CORE Autosport“, които трябваше да бъдат пилотирани съответно от Ник Танди, Ърл Бамбър и Мат Кембъл в кола 93 и Патрик Пиле, Матьо Жамине и Джулиен Андлауер в 94. Единствените два представителя на марката ще са двете 911 SRS, които участват и в пълния сезон на Световния шампионат за издръжливост, като те ще бъдат пилотирани от Джанмария Бруни, Рихард Лиец и Фредерик Маковиеки в номер 91, докато Михаел Кристенсен, Кевин Естер и Лорънс Вантоор ще си делят 92.

Оттеглянето на Porsche редуцира броя на автомобилите в GTe Pro класа на едва девет, като освен оставащите две 911, в надпреварата участие ще вземат и три Ferrari-та, два Aston Martin и два Corvette. Намаляването на представителите на немската марка позволява на отборите на ByKolles LMP1 и IDEC Sport Oreca LMP2 да преминат в стартовия списък, запазвайки неговата бройка на 62 автомобила, като в съответните класове те стават седем и 25.

Припомняме, че заради пандемията надпреварата бе отложена от традиционна си дата в средата на юни за 19 и 20 септември.

Още от Моторни спортове

Виж всички