Циципас с прекрасен жест към баща си

Циципас с прекрасен жест към баща си
Световният №6 Стефанос Циципас изрази почитта си си към своя баща Апостолос с емоционална публикация в Instagram. Циципас-младши разказа как е започнало тенис приключението на баща му и как се е запознал със съпругата си Юлия - майката на Стефанос.

21-годишният грък вече се утвърди като един от най-добрите играчи в света в момента, а през ноември 2019 постигна и най-големия успех в младата си кариера, спечелвайки Финалния турнир на ATP в Лондон.

"Започнах от доста далеч, едно селце в северния район Кардица, наречено Проасито. Роден съм в семейство от по-ниските класи, занимаващо се със селско стопанство. Семейство, което се опитваше да отгледа и храни четири деца, включително мен. Не съм получавал много като дете. С брат ми всеки ден играехе тенис в градината. Детските ни идоли бяха Бьорн Борг и Джон Макенроу.
Циципас: Тийм е най-добрият ми приятел в ATP тура
Циципас: Тийм е най-добрият ми приятел в ATP тура

Винаги мечтаех да уча, тогава това беше най-добрият начин да получиш по-задълбочени знания. Образованието щеше да определи моето бъдеще и винаги съм съзнавал това. Няколко години по-късно се озовах в университета по спортни науки. Една от мечтите ми беше изпълнена. Именно там за първи път видях какво е реален тенис. Обикнах го от първия миг. По време на обучението ми реших да специализирам в тениса, чакайки с нетърпение и търсейки шанс да бъда все по-добър с всеки следващ ден. Започнах да играя в местни турнири.

Циципас се пошегува с Кирьос за рождения му ден - публикува номера на австралиеца
Циципас се пошегува с Кирьос за рождения му ден - публикува номера на австралиеца

Не след дълго срещнах и съпругата ми Юлия, това се случи на професионален WTA турнир в Атина, Гърция. Тогава моето тенис развитие буквално се изстреля нагоре. Мечтата ми беше да намеря съвършенството. Тенисът ти дава неограничена възможност да извадиш на показ най-добрите ти качества, той е своего рода психотерапия. Изживявам и осъществявам една мечта, мечтата на всеки тенис треньор. Намирам се на най-високото ниво на професионалния тенис, тренирам децата ми и това е най-специалното пътешествие.

Циципас показа, че го може и с тиган, предизвика българин, състезаващ се за Гърция (видео)
Циципас показа, че го може и с тиган, предизвика българин, състезаващ се за Гърция (видео)
Не зная какво крие бъдещето и не искам да зная. Защото живеем в настоящето и само това има значение. Толкова съм благодарен за това къде ме е довел животът. Всеки ден се събуждам с мисията да работя за благото на обществото, на любимите ми хора и на спорта тенис", завършва публикацията на Стефанос и съответно разказът на Апостолос Циципас.

Още от Тенис

Виж всички