Борусия без Ройс срещу Шалке

Борусия без Ройс срещу Шалке

Капитанът Марко Ройс остава извън състава, а Аксел Вицел и Емре Джан са под въпрос за Борусия (Дортмунд) преди подновяването на първенството на Германия през тази седмица. Жълто-черните ще играят с регионалния съперник Шалке'04 при рестарта на Бундеслигата.

Един от ръководителите на клуба Себастиан Кел заяви пред вестник "Вестдойче Алгемайне Цайтунг", че "за съжаление Марко няма да бъде на разположение в събота", докато "за другите двама трябва да изчакаме в следващите няколко дни" дали ще могат да вземат участие в Рурското дерби.

Ройс, един от най-опасните нападатели на тима, получи мускулна контузия в началото на февруари, докато другите двама са със сходни проблеми, но в по-лека форма и от скоро.

Първенството на Германия е прекратено от средата на март заради пандемията от коронавирус, но правителството разреши подновяването му при определени мерки за сигурност. Засега мачовете ще се играят пред празни трибуни.

"Всички останали от отбора са на разположение. Тази сутрин целият отбор закуси заедно в хотел, отидоха заедно на тренировка и след това се прибраха в хотела, за да обядват и почиват. Разбира се, спазваме мерките за здраве на всички ни много стриктно, разказа още Себастиан Кел.

Още от Футбол свят

Виж всички