Етър привиква футболистите от днес, тренировките започват от 15 май

Етър привиква футболистите от днес, тренировките започват от 15 май

Триетапна подготовка предстои на Етър за подновяването на участие в първенството, като играчите започват да пристигат днес. Ръководството вика футболистите от днес, а първите им индивидуални занимания на стадион „Ивайло” са от 15 май. Чужденците Дино Мартинович и Флорент Боджадж ще трябва да изкарат и 14-дневна карантина. Заниманията трябва да са на три строго определени етапа, които бяха оповестени от техническия директор на БФС проф. Лъчезар Димитров и ще са задължителни за всички отбори.

Първият етап е общоподготвителен микроцикъл на открито. Той ще става с участието на играчите по групи от по 4-5 състезатели с един-двама треньори. Предвиждат се по 4-5 занимания за деня по график, като всяко е по 60-80 минути. Задължително е спазването на минимално разстояние между футболистите и треньорите 5 метра.

Вторият етап е специално подготвителен микроцикъл на открито. Той вече ще е с участие на 7-11 състезатели с 2-3 треньори, като ще има по 2-3 занимания в деня по график, всяко по 70-80 минути. Остава задължително минимално разстояние от 5 метра.

Третият от етапите вече ще е в познатия пълен валиант на тренировки – провеждане на занимания с целия отбор по преценка на треньорските ръководства, включително учебна игра 11 на11.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти