Стартира тестването на играчите за Covid-19, БФС предупреди, че няма да е пъдар

Стартира тестването на играчите за Covid-19, БФС предупреди, че няма да е пъдар

Някои отбори от Първа лига вече се възползваха от отпускането на мерките и започнаха тренировки. Официално това трябваше да стане днес, а министър Красен Кралев обяви, че груповите занимания ще стартират на 15 май. Оказа се обаче, че клубовете не са в прегрешение и не са нарушили нищо с действията си.

26 новозаразени с COVID-19, пет от тях са деца
26 новозаразени с COVID-19, пет от тях са деца

"Не можем да бъдем и пъдари за клубовете. Който иска да ги следи, нека да го прави. Доколкото съм запознат става дума за индивидуални тренировки за физическа подготовка на открито, които са разрешени. Има ли значение дали ще го правят в стадиона или ще скачат у дома? Видяхте как се контузи Пламен Илиев от Лудогорец. Тези неща ги решават кондиционните треньори", коментира секретарят на Медицинската комисия на БФС - д-р Михаил Илиев.


Днес БФС ще изпрати до клубовете заповеди, които ще трябва да бъдат изпълнявани, за да може да бъде подновен тренировъчния процес. Стартира и тестването на играчите и треньорите с PCR. Както е известно, БФС ще отпуска за целта 100 000 лева.

"Отборите от Първа и Втора лига ще получат по 30 теста за футболистите си", коментира д-р Илиев за "Меридиан Мач".

Не така обаче стоят нещата с другите официални лица, които ще присъстват на мачовете, когато ще бъде подновено първенството. На този етап е заложено това да се случи на 5 юни. Делегатите на БФС, съдийските наблюдатели и самите рефери ще трябва да платят от джоба си тестовете. Отборите пък ще трябва да сторят същото за служителите си, които пряко ще участват при провеждането на срещите. По препоръка тези над 65 години не трябва да имат допир до футболистите. Ако това невъзможно, то те трябва да са на поне 7 метра от тях.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти