Дина-Ашър Смит на корицита на GQ

Дина-Ашър Смит на корицита на GQ

Британската атлетка Дина Ашър-Смит е световна шампионка на 200 м от Доха 2019. Тъмнокожата красавица спечели още две отличия в Доха на 100 м и на 4х100 м и стана единствената британска атлетка в историята с три медала от един световен шампионат.

Във време на световната пандения от коронавирус Дина е принудена да поддържа форма вкъщи, докато чака олимпийските игри в Токио, които бяха отложени за 2021-а година.

24-годишната спринтьорка бе поканена за интервю и фотосесия от британския клон на култовото списание за мъже GQ.
В броя Дина разказва за това, че здравето е най-важно и, че всички спортисти в момента са поставени в равностойно положение, като повечето стадиони и зали са затворени – всеки се готви по нестандартен начин. Специално Дина кара колело вкъщи, за да поддържа общата си издръжливост.
На световното първенство в Доха Ашър-Смит показа страхотния си потенциал със сребро на 100 м – 10.83, нов рекорд на Великобритания на 200 м – 21.88 – титла и още едно сребро на 4х100 м, където британките записаха 41.85. Една от конкурентките на Дина на 200 м в Доха бе Ивет Лалова-Колио, която се класира 7-а на финала.

atletikabg.com

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти