FIPAV и университет в Торино ще работят съвместно

FIPAV и университет в Торино ще работят съвместно

Италианската федерация по волейбол (FIPAV) и Политехническият университет в Торино ще работят съвместно за безопасното възстановяване на спорта. Това бе решено на среща между Управителния съвет на ФИПАВ, заедно с техническия директор на юношеските подразделения Хулио Веласко и медика д-р Серджо Камели с ректора на учебното заведение проф. Гуидо Сарачо в четвъртък. 
 
Отправна точка беше взаимното желание да се изясни случилото се в предишните дни във връзка с изследването, изготвено от Олимпийския комитет и Политехническия университет, озаглавен "Спортът се рестартира безопасно". Според него волейболът е спортът с най-висок риск от заразяване от коронавирус, което впоследствие бе опровергано. 

Страните ще си сътрудничат, за да насърчат изучаването и изследванията за създаването на средства за защита, създадени специално за волейбол (като маски, които могат да се адаптират към лицето на спортистите, без да повлияят на тяхното представяне). Ще работят и по съставяне на протокол, съдържащ указания, необходими за безопасно завръщане на терена, когато държавните органи ще позволят това.
BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички