"Скай Италия" иска да замрази парите от телевизионните права за Серия "А"

"Скай Италия" иска да замрази парите от телевизионните права за Серия "А"

Телевизията, държаща правата за излъчването на по-голямата част от мачовете в Серия "А" - "Скай Италия", е изпратила писмо до местната футболна лига, в което предупреждава, че няма да изплати на отборите последния транш от сумите по договора за настоящия сезон, твърдят медиите на Апенините.

Причината е, че телевизията не е предавала нито един шампионатен мач на живо от 10 март заради пандемията от коронавирус. От DAZN, които излъчват по три мача на кръг, пък вече са информирали клубовете, че ще удържат последния транш от заплащането. Преговорите с телевизиите са все още в начална фаза, като според информацията те са склонни да приемат намаление на парите, които трябва да преведат, или възможността да ги разделят на вноски. Тази идея обаче вече е била всеобщо отхвърлена от отборите в италианския елит.

За следващата седмица е предвидена извънредна среща на тимовете в Калчото, като това ще е една от основните теми, които ще се обсъждат тогава. Ситуацията със сигурност ще окаже влияние и върху разговорите за следващия контракт за телевизионните права на първенството, който ще е за периода 2021 - 2024 година.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти