Етър е против подновяването на първенствата при юношите

Етър е против подновяването на първенствата при юношите

Допитване до клубовете, които имат участници в Елитните юношески групи (в трите възрасти), провежда БФС. Независимо че прекрати първенствата, сега централата иска становища какво трябва да се случи при подрастващите. Общо 25 клуба участват със свои отбори в Елитните юношески групи. Девет клуба имат по три тима, други три са с два, а останалите участват с по една възраст.

Въпросите към клубовете са какво е мнението им за продължаване или не на първенството, а също така и по какъв начин да стане това, да има или не изпадащи.

На 21 април Изпълкомът на БФС взе решение първенствата в Елитните юношески групи (до 19, до 17 и до 15 години) ще завършат на турнирен принцип. Четвъртфиналите и полуфиналите ще са по два мача на разменено гостуване, финалът трябва да се играе в един двубой на неутрален терен. Изпадащи не се предвиждаха, но пък ще влизат отбори, както е по наредба. БФС ще продължи да изплаща съдийските и делегатските такси.

Още тогава обаче първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов, който е пряк отговорник в Изпълкома за младежкия и юношеския футбол, каза, че ще бъде събрана Комисията за детско-юношески футбол и тя ще вземе решението, което сметне за най-правилно в настоящата ситуация.

Позицията на Етър е в подкрепа на взетото вече решение на Изпълкома. Подрастващите футболисти на великотърновския клуб във възрастите U15 и U17 са ученици в Спортното училище “Георги Живков“. Към момента учебен процес не се провежда, затворен е и пансионът. При тази ситуация момчетата от другите населени места няма как да бъдат извикани във В. Търново.

Още от БГ Футбол

Виж всички