Дон Диего страда за легенда, която си отиде по изключително нелеп начин

Дон Диего страда за легенда, която си отиде по изключително нелеп начин

Една от легендите на аржентинския футбол - Томас Карлович, известен с прякора Ел Тринче, почина вчера от травмите си, които получи няколко дни преди това при изключително нелеп инцидент. 74-годишният бивш халф е бил нападнат и блъснат от своето колело, като целта на атаката е била да бъде откраднат неговия велосипед. При падането Ел Тринче е ударил главата си, след което е получил инсулт, а впоследствие е вкаран в изкуствена кома. Вчера, два дни по-късно, обаче той е починал. 

Ел Тринче е митологизиран в родината си и е считан за един най-талантливите играчи по отношение на контрола върху топката и дрибъла. Той отхвърля всички предложения да  заиграе в клубове извън Аржентина, а бохемския му начин на живот му пречи да направи кариерата, която би могъл. 

Диего Марадона, който преди време подари фланелка с автограф на Ел Тринче и му каза, че за него той е "най-добрият футболист в света", изрази скръбта си от нелепата смърт на легендата. Дон Диего публикува снимка с него и написа следното в "Инстаграм": "Със своето смирение ти впечатляваше всички. Не мога да повярвам, че те срещнах преди малко, а вече си отиде. Моите съболезнования към семейството ти и се надявам да има правосъдие. Почивай в мир, маестро".

Още от Футбол свят

Виж всички