Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Нидерландия - Украйна 3:2

Вече цяла България пламна заради COVID-19! Има болен и в Търговище (видео)

През последните 24 часа са доказани още 46 нови случая на COVID-19. Така болните вече са 1911.

Има нова област и това е Търговище.

Активните области за последното денонощие са 11.

От новите случаи в болница са 22. Нови пет са случаите на заразени хора от медицинския персонал - 4 -ма лекари и една медицинска сестра.  Така болните медици вече са 206.

 Броят на починалите в България вече е 88, а излекувани са 422-ма.

Това съобщи секретарят на Националният оперативен щаб доц. Димо Димов.

16 от новите случаи са в София. 8 от тях са в столични лечебни заведения и 8 са амбулаторни. В Ямбол случаите са 11. В Плевен - 7 нови случая, във Видин - 3, в Благоевград - 2. В Кърджали, Кюстендил, Монтана, Разград и Търговище има по един случай.

От всички болни в страната в интензивни отделения са настанени 49 души.

В Кърджали е установен случай на репозитивиране на коронавирусна инфекция. Подобни случаи са констатирани в редици други държави. Според експерти на СЗО не се касае за ново заразяване, а по-скоро за репозитивиране на коронавирус, който е мигрирал в долните дихателни пътища.

За първи път по новоконстатирани случаи на COVID-19 в света не присъства Западноевропейска държава. На Балканите Турция води, следвана от Румъния и Сърбия.

Към днешна дата в света има приблизително около 4,13 млн. случаи на потвърдена коронавирусна инфекция. За първи път по новоконстатирани случаи на COVID-19 в света не присъства западноевропейска държава. Челната позиция се заема от САЩ, следвана от Русия и Бразилия. В Европа се запазват стойностите от предните дни. На Балканите Турция води по брой на нови заразени и смъртни случая, следвана от Румъния и Сърбия. В дъното на тази класация са Албания и Гърция.

novini.bg

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти