ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Официално: ФИФА одобри ново правило за смените

Официално: ФИФА одобри ново правило за смените

ФИФА официално разреши извършването на по пет смени в рамките на един двубой от всеки тим. То влиза в сила веднага и ще важи както за доиграването на спрените първенства, така и за следващия сезон - 2020/21. Ще се дискутира дали промяната да не остане валидна и за по-дълъг период.

Решението на Борда на Международната футболна асоциация (IFAB) обаче не е задължително, като всяка всяка отделна федерация може да реши сама за себе си дали да се съобрази с него. В Испания вече го приеха, а се очаква същото да се случи и в Англия. Единственото условие е действащият шампионат на съответната държава да завърши до 31 декември 2020 г.
Официално: Ла Лига улеснява отборите
Официално: Ла Лига улеснява отборите
За да няма обаче бавене на играта, всеки отбор ще има право на три спирания на играта, за да извърши тези пет смени. Разрешени са и промени на полувремето. Когато при дадено спиране на играта и двата състава направят смяна/смени, то ще се приема, че всеки от тях е използвал по една от разрешените си паузи за това. Ако тимът не се възползва от всичките си смени и паузи за тях, те автоматично ще се прехвърлят за продълженията, когато има такива.

Обсъжда се дори разрешаването на още една смяна - шеста, която да важи само при продължения. За нея също ще се отпусне допълнителна възможност за спиране на играта.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички