Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Сърбия (U16) /почивка/

Джордж Форман очаква Майк Тайсън да се превърне в топ претендент, ако напълно се отдаде на бокса

Джордж Форман очаква Майк Тайсън да се превърне в топ претендент, ако напълно се отдаде на бокса

Джордж Форман се радва на предтоящото завръщането в бокса на Майк Тайсън и подкрепя 53-годишния ветеран да счупи собствения му рекорд и да стане най-възрастният световен шампион в тежка категория.

Тайсън разкри, че иска да участва в четирирундови демонстративни двубои, за да събере пари за благотворителност, и публикува клип от подготовката си в “Инстрагам”, като демонстрира изключителна бързина и превъзходна форма.

Форман, който на 45 години отново стана шампион в тежка категория беше доста впечатлен от работата на лапите на Тайсън и не вярва той да се задоволи само с демонстративни двубои. Според него Диназовъра ще може да се изправи срещу най-добрите боксьори в дивизията, ако се отдаде на тренировките.

“Бях доста щастлив, когато видях Майк Тайсън да тренира. Той изглеждаше подмладен с 20 години. Във форма е, а ударите му са бързи и резки. Ако той се усамоти и се посвети на бокса за около 10 месеца, може да се върне и наистина да се превърне в топ претендент.

Участието в демонстративни двубой може да ви подтикне към участие в истински битки. Когато аз реших да се върна се обадих на Дик Садлър, моят първи треньор през 60-те, казах му, че просто искам да участвам в демонстративни двубои и да науча повече за бокса. Следващото нещо, което знаете, че направих беше отново да стана световен шампион в тежка категория.

Бих искал да видя Майк Тайсън отново на ринга. Той е по-възрастен, но рекордите винаги чакат някой да ги подобри”, каза Форман.


fight-bg.com

Още от Бойни спортове

Виж всички