Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 отива на специализация в УЕФА

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 отива на специализация в УЕФА

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов бе приет да участва в специализация за футболни мениджъри към УЕФА (UEFA Certificate in Football Management).

“Много съм щастлив, че успях да се преборя за място, тъй като в курса участват едва 35 кандидати, като много от местата са запазени за представители на различните национални федерации. Самият подбор продължи повече от месец, като се премина през различни фази на пресяване”, сподели Гьонов.

Обучението започва през септември. То ще продължи девет месеца, като са предвидени занимания в централата на УЕФА в Нион, в Лондон и чрез онлайн платформата на УЕФА.

“Надявам се преди всичко да придобия различни умения, знания и различни гледни точки от европейските практики, които да се опитам да приложа в ежедневната ми работа в България. За мен ще бъде огромна чест и удоволствие да се докосна до хората, които водят лекциите. Някои от тях организират финалите на Шампионска лига и Лига Европа, например. Целите на ЦСКА са били винаги високи и се надявам да се сблъскам с организацията на мач от груповата фаза на някой от турнирите на УЕФА. Тогава наученото и контактите, изградени през тези девет месеца, ще са безценни!", добави той.

"За финал ще си позволя да изкажа моите благодарности за подкрепата, която ми дадоха всички колеги от УС на ЦСКА. Още от ноември месец, когато започнах подготовката по кандидатстването, получих огромна поддръжка, която ми даде сили да продължа напред”, добави още Добрин Гьонов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти