В Бърнли се обявиха за доиграване на сезона във Висшата лига

В Бърнли се обявиха за доиграване на сезона във Висшата лига
Футболистите на Бърнли единодушно са се обявили за доиграването на сезона във Висшата лига. Това съобщи мениджърът на тима Шон Дайк.

"Всички в клуба имаме една мисъл. Всеки иска да започнем да тренираме отново и да продължим сезона. Играчите разбират важността на това", каза Дайк, чийто отбор се намираше на 10-а позиция при спирането на шампионата в средата на март месец.

Очаква в неделя премиерът на Великобритания да обяви нови мерки в справянето със ситуацията с коронавируса, а сред тях да бъде и възможността спортистите отново да могат да тренира. Висшата лига пък се цели в рестартиране на първенството в началото на юни месец.

"Ако ситуацията се развие така, че първенството да може да се поднови, ние искаме да бъдем максимално готови. Но това решение зависи само от властите. Все още няма нищо решено", добави Дайк пред клубния сайт. "Знам, че много неща зависят от това, което ще каже Джонсън в неделя. Това ще бъде обсъдено и на срещата на клубовете идната седмица. Искам да се знае, че ние сме за това да продължим, когато е сигурно това да се случи. Футболистите са напълно наясно с това. Те искат сезонът да продължи и да завърши", коментира мениджърът на Бърнли.

Още от Футбол свят

Виж всички