Общинският съвет в Русе решава дали да сключи договор за спонсорство за 90 000 лв. с Дунав

Общинският съвет в Русе решава дали да сключи договор за спонсорство за 90 000 лв. с Дунав
В Дунав чакат средства от Общината
В Дунав чакат средства от Общината

Община Русе да сключи договор за спонсорство за сумата от 90 000 лева с ПФК Дунав. Това предлага кметът на Русе Пенчо Милков в докладна записка до Общинския съвет. В нея той обяснява, че има постъпило предложение от ПФК Дунав, представлявано от Симеон Симеонов, за подписване на договор за спонсорство между общината и футболния клуб. То е трябвало да се разгледа на сесията на 19 март т.г., но заради обявеното шест дни по-рано извънредно положение е било оттеглено от дневния ред.
Милков обяснява, че предложението е футболният клуб да промотира и популяризира общината пред обществеността, пред бизнеса и пред широката публика на всички предстоящи национални и международни срещи на отбора чрез посочен пакет от ползи. Срещу горното е предложено общината да финансира клуба с 270 000 лева.

"С настоящето предложение, имайки предвид променените обстоятелства, свързани с извънредното положение и въведените противоепидемични мерки, отмяната на планираните национални и международни срещи, отново изразяваме своята отговорна позиция за развитието на футбола в Русе, като предлагаме отборът на ФК Дунав да бъде спонсориран със сумата от 90 000 лева", се посочва в докладната записка.

Дали предложението ще бъде одобрено, ще стане ясно на предстоящата сесия на Общинския съвет, която ще се състои на 21 май тази година.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти