След Майк Тайсън, и Ивендър Холифийлд се качва отново на ринга

Бившият световен шампион в тежка категория Ивендър Холифийлд обяви, че отново ще сложи ръкавиците. 57-годишният американец разкри намерението си в социалните мрежи. Той ще се включи в няколко демонстративни мача, парите от които ще отидат за благотворителната кампания Unite 4 Our FIght.

"Готови ли сте? Моментът, който всички чакахте... Шампионът се завръща! Искам да обявя, че се завръщам на ринга. Ще се боксирам в демонстративни мачове в подкрепа на една чудесна кауза", написа Холифийлд. - Нашата кампания има за цел да осигури на студенти необходимите средства за развитието и обучението им".

Мнозина вече очакват Холифийлд да излезе в мач срещу големия си съперник Майк Тайсън, който преди по-малко от месец също съобщи, че ще участва в двубои с благотворителна насоченост. 

Холифийлд и Тайсън се срещнаха два пъти през 90-те, като вторият мач помежду им влезе в историята със скандалната проява на Звяра, който отхапа част от ухото на своя съперник. По-късно двамата се сдобриха и днес са в отлични отношения. 

Още от Бойни спортове

Виж всички