В Барселона са отчели загуби в размер на 120-140 милиона евро заради коронавируса

В Барселона са отчели загуби в размер на 120-140 милиона евро заради коронавируса

Отборът на Барселона до момента е загубил пари в размер на 120-140 млн. евро заради пандемията от коронавирус. Това разкри икономическият вицепрезидент на клуба Жорди Кардонер. От тях около 50 млн. са поради спрените продажби на билети за мачове и клубния музей, 39 млн. са от неизплатените телевизионни права и между 20-25 млн. търговски приходи от магазини, футболни кампове, активности на клубни легенди и т.н.

"За това знаем днес. Със сигурност ще има загуби. Разходите ще трябва да намалеят. До февруари бяхме надхвърлили очакванията. Позицията ни беше успешна и очаквахме превъзходен край на финансовата година. Спря сезонът и нашите приходи драстично спаднаха. През първата година от спонсорството на името на стадиона приходите ще са за пострадалите от коронавируса, а останалите 25 години - за търговски цели. Защо не? Играчите бяха много позитивни за намаляването на заплатите. Разбраха ситуацията още от самото начало. Готови са да направят това усилие, защото знаят, че ситуацията не е шега. Ла Лига може да не се играе пред зрители до следващия февруари. Броят на попълненията ще бъде ограничен, повечето ще са чрез размяна. Така ще стоят нещата в цяла Европа", коментира Кардонер пред ESPN.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички